Οι μπάρες μπανάνας με ταχίνι είναι από τις αγαπημένες συνταγές της Ελένης Κατσούλη, γιατί συνδυάζουν την απλότητα με τη διατροφική αξία – ακριβώς αυτό που χρειάζεται δηλαδή κάθε μαμά για να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί της.
Αυτές οι μπάρες μπανάνας με ταχίνι, είναι κατάλληλες για μωρά από 6 μηνών και άνω, καθώς δεν περιέχουν ζάχαρη, ενώ είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να τις δίνετε στο μωρό σας κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού, καθώς εισάγετε στη διατροφή του στερεές τροφές και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες από την/τον παιδίατρό σας! Είναι επίσης ιδανικές για την ανακούφιση των μωρών που βγάζουν τα πρώτα τους δόντια, ειδικά αν τις κόψετε σε λεπτότερες λωρίδες και τις προσφέρετε απευθείας από την κατάψυξη. Μπορείτε να προσφέρετε τις μπάρες μπανάνας με ταχίνι και σε μεγαλύτερα παιδιά, ως σνακ τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο ή σε κάποια δραστηριότητα.
Ακολουθήστε τη συνταγή της Ελένης Κατσούλη και απολαύστε σπιτικές, νόστιμες και θρεπτικές μπάρες με μπανάνα και ταχίνι!
Υλικά για 6 μπάρες
130 γρ ώριμη μπανάνα (χωρίς τη φλούδα, 3 μικρές μπανάνες)
50 γρ ταχίνι
50 γρ νιφάδες βρώμης
30 γρ τριμμένους ξηρούς καρπούς
¾ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά και μόνο για παιδιά άνω του έτους)
1 χούφτα μύρτιλα κατεψυγμένα ή φρέσκα (προαιρετικά)
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
2. Σε ένα μπολ πατάμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ώσπου να γίνουν πουρές.
3. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
4. Τέλος, βάζουμε και τις νιφάδες βρώμης και αναμειγνύουμε.
5. Σε ένα μικρό πυρεξάκι (20x12) απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
6. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω τα μύρτιλα.
7. Σκεπάζουμε το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε απαλά.
8. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε τις μπάρες για 20-25 λεπτά, έως ούτε χρυσαφίσουν.
9. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τις κόβουμε με ένα μαχαίρι.
10. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Extra tips
Αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν καλά πριν τις κόψετε και αποθηκεύστε τις στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες – μπορούν επίσης να καταψυχθούν και έτσι να έχετε ένα θρεπτικό σνακ όποτε το χρειαστείτε. Τα μύρτιλα θεωρούνται «υπερτροφή» για τα παιδιά λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας και θα ενισχύσουν τη γεύση που θα έχουν οι μπάρες σας.
Η Ελένη Κατσούλη, είναι δημιουργός του Little Hands και δημιουργεί συνταγές για μωρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, που συνδυάζουν πρακτικότητα, νοστιμιά και διατροφική αξία για να απολαμβάνει ολόκληρη η οικογένεια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του», ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με 8 απολαυστικές συνταγές-ιστορίες. Ο ήρωας των ιστοριών, ο μικρός Πάρης, συνεργάζεται με τους φίλους και τις φίλες του και με την απαραίτητη βοήθεια κάποιου ενήλικα εκτελούν τη συνταγή δείχνοντας πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη απασχόληση κάθε παιδιού!